Kategorie
Porady Przybory kuchenne

Wieszaki na przybory i pokrywki w punkcie gastronomicznym

W restauracjach i barach liczy się ergonomia pracy i stosowanie rozwiązań, które ją ułatwiają i pozwalają zyskać jak najwięcej miejsca. Wśród nich z pewnością wyróżniają się wieszaki, umożliwiające powieszenie różnych akcesoriów. Dzięki nim są one dobrze dostępne w czasie pracy,  jednocześnie zachowanie porządku staje się łatwiejsze, jak każdy element ma swoje dopasowane miejsce. Praca w gastronomi nie należy  do łatwych, to wymagające, często również fizycznie zajęcie. W związku z tym  pracownicy lubią ustalone zasady, również w kwestii rozmieszczenia poszczególnych akcesoriów. 

Wieszaki na pokrywki- czy przydadzą się w restauracji?

Pokrywek do garnków używa się do przygotowania wielu dań, więc zwykle w kuchni restauracyjnej znajduje się ich znaczna ilość. Wieszak do pokrywek pozwoli na ich idealne zorganizowanie, wygodne przechowywanie i sięganie po nie zawsze w jedno i to samo miejsce, co np. ułatwi znalezienie odpowiednich akcesoriów innej zmianie. W restauracjach wieszaki do pokrywek montuje się często w widocznym miejscu na ścianie. Niekiedy nad kuchenką, jednak może nie być to dość wygodne, lub na ścianie.

Wieszaki na inne przybory kuchenne

Odpowiednia organizacja pracy wymaga również wygodnego rozmieszczenia innych akcesoriów. Pomoże w tym wieszak na przybory kuchenne, na którym łatwo zawiesimy wszelkie chochle, drewniane łopatki, szczypce i wiele innych. Warto więc je wykorzystać w czasie planowania przestrzeni do pracy.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *