Kategorie
Porady W restauracji

Przechowywanie i eksponowanie produktów w restauracji

Jeśli serwujemy ciasta przyda nam się witryna chłodnicza, jeśli ciepłe dania na szybko, które sprzedają się na pniu to idealnym rozwiązaniem będzie witryna grzewcza, która zapewni dostęp jedynie pracownikom od wewnętrznej strony. Różnorodne witryny ekspozycyjne wykorzystywane są w branży gastronomicznej i cukierniczej, ponieważ często jak to się mówi „jemy oczami” więc gdy zobaczymy ciasto lub kawałek apatycznej pizzy to chętniej zamówimy. 

Witryny grzewcze

W przypadku takich urządzeń ustalany jest czas przydatności produktu, który jest podgrzewany, a właściwie utrzymywana jest jego temperatura. Witryny grzewcze pojawiają się w restauracjach typu fast-food, gdzie np. przez 5-10 minut przechowywane są frytki, które się na bieżąco wydaje klientom. Jest to również rozwiązanie, które sprawdza się w niektórych pizzeriach, które sprzedaj pizze na kawałki. Dzięki temu, że dania są stale dostępne, niemal nie musimy na nie czekać, jedynie zamawiamy i zostaje nam podane. Czasem takie szybkie jedzenie może być świetnym rozwiązaniem.

Witryny chłodnicze – ekspozycyjne

Witryna chłodnicza pojawia się w restauracjach jak i cukierniach, dzięki niej np. ciasta lub sałatki są od razu gotowe do podania klientowi, a jednocześnie swoim wyglądem zachęcają do zakupu. Witryna ekspozycyjna jest popularnym rozwiązaniem ponieważ wielu klientów lubi zobaczyć co dokładnie kupuje, stąd zdjęcia hamburgerów w fast-foodach, czy prezentacje ciasta w kawiarniach.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *