Kategorie
Porady W restauracji

Dania i ciasta w restauracji

Witryna ekspozycyjna umożliwia pokazanie klientom, co dokładnie mamy im do zaoferowania. Wykorzystuje się więc powszechnie zarówno te chłodzące, jak i grzewcze. Klient dokładnie widzi, co kupuje i może ocenić, przynajmniej wizualnie świeżość. A czasem piękne ciasto w witrynie chłodzącej spowoduje, że mimo braku początkowo takiego zamiaru, skusi się na zakup małego kawałeczka. 

Gdzie wykorzystuje się witryny grzewcze?

Jako przykład można podać różnego rodzaju zapiekanki, tosty, pizzę, czy duże bufety w czasie których klient wybiera dania. Witryna grzewcza sprawia, że są one cały czas ogrzewane, a więc utrzymują swoją temperaturę i można je od razu podać klientowi. W ten sposób nie musi on czekać na danie, które zamówił, co w wielu sytuacjach w pędzie dzisiejszego świata okazuje się niezwykle istotne. 

Witryny chłodnicze w sklepach i cukierniach, a także kawiarniach i restauracjach

Pierwszym skojarzeniem dotyczącym witryny chłodniczej są ciasta, eksponowane w ten sposób dla klientów w kawiarniach, restauracjach czy cukierniach. Takie pokazanie produktu bardzo zachęca do jego kupna. Jednak witryny chłodnice mogą służyć np. do wystawiania sałatek, kanapek czy napojów i innych szybkich dań na zimno. W ten sposób nawet jeśli znajdują się tam przez kilka godzin to się nie zepsują i nadal idealnie nadają się do podania klientowi. Nie zawsze mamy czas na porządny posiłek, dlatego chętnie korzystamy z takich rozwiązań, szczególnie jeśli możemy przed zakupem zobaczyć co kupujemy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *